Verschillende soorten bodembedekking in een verblijf

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om één soort bodembedekking te gebruiken in je knaagdierenverblijf, maar tegenwoordig willen we graag een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Om dat te creëren zijn verschillende materialen ideaal. Wij hebben veel verschillende soorten in ons assortiment, maar dit keer maken we gebruik van drie van onze bodembedekkers:

  • Exotic Kokos nestmateriaal 150 gram
  • Cotton N Cotton 40L
  • Exotic Birds N Rodents 8L 

Voor een goede vochtopname en zachte ondergrond kiezen we voor Exotic Birds N Rodents. Deze gehakselde korrels van gerecycled papier zijn zacht voor de pootjes en blijven goed op hun plaats liggen. We gebruiken ze als basis ondergrond en als bedekking voor op de plateaus. De plateaus kleden we aan met wat mos. Door de grijze kleur van de korrels is het extra leuk om een rotsomgeving te creëren. Je kunt dan bijvoorbeeld gebruikmaken van rotshuisjes en rotsvoerbakjes.

We hebben twee Campbelli hamsters in een terrarium van 80 cm. Door de hoge onderrand is er ruimte voor een dikke laag bodembedekking om in te graven en om nestjes in te maken. Hiervoor gebruiken we onze Cotton N Cotton. Door de hoge vochtabsorptie blijf het langdurig droog en schoon. Doordat je vaak ook nog een loopradje, wat huisjes en speeltjes wilt plaatsen, kiezen wij ervoor om alleen een dikke laag aan te brengen aan één kant van het verblijf. Cotton N Cotton is nagenoeg stofvrij en zeer zacht. 

Als nestmateriaal en extra aankleding gebruiken we Exotic Kokos. Het is veilig om aan te knagen en zorgt voor een luchtig geheel als het door de hamsters gemengd wordt met de katoen. In combinatie met houten huisjes en accessoires maakt het de natuurlijke omgeving helemaal af. 

Door de verschillende structuren is het een extra uitdaging voor de hamsters om hun voedsel te verzamelen. Je kunt het los door het verblijf tussen de bodembedekking strooien. Als je het voer liever in een voerbakje geeft kun je er ook voor kiezen om zo nu en dan wat snacks tussen de bodembedekking te verstoppen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.