Muis

Muizen zijn kleine actieve knaagdieren die snel contact maken met mensen, vrij tam kunnen worden en betrekkelijk eenvoudig te verzorgen zijn. Het is wel nodig om meerdere muizen te houden, daar zij groepsdieren zijn. Muizen zijn slim, u kunt hen van alles leren en laten ontdekken. Zo krijgt u een nog betere relatie met uw muizen.

De muis kan ongeveer 6,5 tot 9,5 centimeter lang worden. Hij heeft een spitse neus, grote ronde oren en een kale staart. Zij worden gemiddeld 2 jaar oud.

De kleurmuis wordt het vaakst als gezelschapsdier gehouden. Maar er zijn wel duizenden verschillende soorten muizen. Muizen leven in de natuur in familiegroepen waarin een duidelijke rangorde heerst. Met behulp van onder meer hun urine bakenen ze hun gebied af. Muizen communiceren vooral door geur en geluid. Kunnen goed klimmen, springen en rennen.

Huisvesting:

Muizen zijn sociale dieren die gewend zijn in groepjes te leven.  De muis moet gehouden worden met meerdere soortgenoten. Zet geen mannetjes en vrouwtjes bij elkaar, de kans is groot dat het vrouwtje dan heel snel zwanger wordt. Het beste is een kleine groepje vrouwtjes, 3 of 4 stuks.

Geadviseerde kooi: Glazen of plastic bak van boven af te sluiten met een deksel van fijnmazig gaas. Minimaal 60 x 40 cm en hoog 30 cm.

Zorg voor voldoende schuilplekken zoals: knaagdierhuisjes, takken, hooi, tunnels.

Bodembedekker voor de glazen of plastic bak:

De gezondheid van uw muis start bij de bodembedekker. De bodembedekker moet op de eerste plaats de urine goed absorberen, stofvrij zijn en ook belangrijk zacht en comfortabel zijn. Met Cotton N Card is de muis in staat zijn eigen verblijf schoon te houden.

 

Goede bodembedekkers door Joris in volgorde aanbevolen:

Vergeet niet ook niet de volgende producten: Takken, Kokoshuisjes, Hamsterhuisjes, hooi, tunnels, stenen etc. Maar gebruik geen materialen van zacht plastic. Kooi elke 2 weken volledig reinigen, ook alle accessoires.  Zeer belangrijk voor de hygiëne.

Food:

In de dierenspeciaalzaak is speciaal muizenvoer te koop. Muizen zijn van nature alleseters. U kunt ook geven kruiden, groenten (geen sla) , bloemen, stukjes ei,stukjes kaas, aardappel, brokje katten- en hondenvoer etc.

Een goed rantsoen:

  • Speciaal muizenvoer van goede kwaliteit
  • Kruiden, groenten,bloemen, ei,kaas, aardappel, brokje hondenvoer etc
  • De gehele dag schoon drinkwater

 

Checklijst van Joris voor de Muis:

Ruime muizenkooi
Slaaphuisje
Stofvrije en gezonde bodembedekker
Speciaal muizenvoer
Droge groenten, bloemen, kruiden,stukjes ei en kaas, kattenbrokje en hondenbrokje
Drinkflesje
Voerbakje
Knaagmateriaal
Anti parasiet/ Anti schurft
Transportbox
Nagelsteen
Speelgoed en loopradje
Nestmateriaal

Joris No Smell vecht voor betere levensomstandigheden samen met drdknaagdierwinkel(veel informatie komt bij hun vandaan), Konino, Bunny Bunch, Gooise dierensuper en nog vele andere clubs die het beste willen voor uw huisdier.

Zij willen niet alleen verkopen, nee zij willen de juiste, de noodzakelijke en verantwoorde  benodigdheden aan u verkopen.