Hamster

Hamsters zijn kleine knaagdieren die er met hun bolle wangen, zachte vachtjes en korte pootjes er aaibaar uitzien en vrij tam kunnen worden. Hamsters slapen overdag, zeker de Syrische hamsters en kunnen bijten als ze wakker gemaakt worden.

De hamster is een knaagdier dat ’s nachts en in de schemering actief is. Hamsters worden veel als huisdier gehouden, mede door hun handzame formaat. Een hamster leeft het liefst alleen, meerdere hamsters bij elkaar in een kooi geeft over het algemeen veel problemen. Een hamster kan tussen de 2 en 3 jaar oud worden.

 

Huisvesting:

Een geschikte kooi voor de hamster heeft ongeveer de volgende maten: 70 x 50 cm of 80 x 40 cm, een verdieping is prettig doordat ze dan meer ruimte hebben. Een diepe onderbak is ook belangrijk, 50 cm diepte is ideaal, zodat hij zichzelf lekker kan ingraven. Tralies en liefst horizontaal vanwege het klimmen. Een donkere schuilplaats is noodzakelijk, kokosnoot, hamsterhuisje etc. Waarschuwing: Gebruik geen synthetische hamsterwatten. Dat kan de wangzakken en of de darmen van de hamster verstoppen. Ook zijn er afknellingen bekend van de pootjes veroorzaakt door de draden.

 

Bodembedekker voor de kooi:

De gezondheid van uw hamster start bij de bodembedekker. De bodembedekker moet op de eerste plaats de urine goed absorberen, stofvrij zijn en ook belangrijk zacht en comfortabel zijn. Harde bodembedekkers bevelen wij niet echt aan vanwege oog- en huidirritatie. Ook kan de hamster van een losse bewerkbare bodembedekker zijn eigen leefomgeving creëren en onderhouden. Een goede bodembedekker kan ook helpen tegen verveling.

 

Goede bodembedekkers door Joris in volgorde aanbevolen:

 

Food:

Alle hamstersoorten hebben dierlijke eiwitten nodig om gezond te blijven. In de natuur eten ze bijvoorbeeld insecten om in deze behoeften te voorzien. In compleet hamstervoer zitten alle voedingsstoffen die een hamster nodig heeft. Het is beter om biks te voeren dan om gemengd voer te geven. Uit gemengd voer snoept een hamster vaak de lekkere zaden en noten die erg vet zijn en weinig calcium bevatten. Hierdoor wordt het voer te eenzijdig en kan het dier bijvoorbeeld gaan lijden aan botontkalking. Hoeveelheid biks 10 tot 12 gram per dag. Dit kan aangevuld worden met extraatjes, zoals: kruiden, groenten, stukjes kaas etc. Maar met mate.

 

Een goed rantsoen:

  • Speciaal hamster voer van goede kwaliteit (Biks)
  • Kruiden, groenten en bloemen
  • Extrajes zoals, stukjes kaas, ei, brokjes katten en hondenvoer
  • De gehele dag schoon drinkwater

 

Checklijst van Joris voor de Hamster:

Ruime hamsterkooi met verdieping
Geen synthetische watten als nestmateriaal
Speciaal hamstervoer (biks)
Kruiden, groenten, bloemen, stukjes kaas, ei, kattenbrokje en hondenbrokje
Drinkflesje
Voerbak
Knaagmateriaal
Stofvrije en gezonde bodembedekker
Transportbox
Borstel en kam
Nagelschaar
Speelgoed


Joris No Smell vecht voor betere levensomstandigheden samen met drdknaagdierwinkel(Veel informatie komt bij hun vandaan) Konino, Bunny Bunch, Gooische Dierensuper en nog vele andere clubs die het beste willen voor uw huisdier.

Zij willen niet alleen verkopen, nee zij willen de juiste, de noodzakelijke en verantwoorde benodigdheden aan u verkopen.