Hamster

Hamsters zijn kleine knaagdieren die er met hun bolle wangen, zachte vachtjes en korte pootjes erg aaibaar uitzien en vrij tam kunnen worden. Hamsters slapen overdag, zeker de Syrische hamsters en kunnen bijten als ze wakker gemaakt worden.

De hamster is een knaagdier dat ’s nachts en in de schemering actief is. Hamsters worden veel als huisdier gehouden, mede door hun handzame formaat. Een hamster leeft het liefst alleen, meerdere hamsters bij elkaar in een kooi geeft over het algemeen veel problemen. Een hamster kan tussen de 1,5 en 2,5 jaar oud worden.

Huisvesting:

Een geschikte kooi voor de hamster heeft ongeveer de volgende maten: 80 x 40 cm (dwerghamster) of 100 x 40 cm (Syrische Hamster). Een diepe onderbak is heel belangrijk, 20 cm diepte is minimaal, zodat de dieren zichzelf lekker kunnen ingraven. Bij voorkeur een hok zonder tralies. Een donkere schuilplaats is noodzakelijk, kokosnoot, hamsterhuisje etc. Waarschuwing: Gebruik geen synthetische hamsterwatten. Dat kan de wangzakken en of de darmen van de hamster verstoppen. Ook zijn er afknellingen bekend van de pootjes veroorzaakt door de draden.

Bodembedekker voor de kooi:

De gezondheid van uw hamster start bij de bodembedekker. De bodembedekker moet op de eerste plaats de urine goed absorberen, stofvrij zijn en ook belangrijk zacht en comfortabel zijn. Harde bodembedekkers bevelen wij niet echt aan vanwege oog- en huidirritatie. Ook kan de hamster van een losse bewerkbare bodembedekker zijn eigen leefomgeving creëren en onderhouden. Een goede bodembedekker kan ook helpen tegen verveling.

Goede bodembedekkers door Joris in volgorde aanbevolen:

Voeding:

Alle hamstersoorten hebben dierlijke eiwitten nodig om gezond te blijven. In de natuur eten ze bijvoorbeeld insecten om in deze behoeften te voorzien. In compleet hamstervoer zitten alle voedingsstoffen die een hamster nodig heeft. Om selectief eetgedrag te voorkomen kan een alles in één brok gegeven worden. Uit gemengd voer snoept een hamster vaak de lekkere zaden en noten die erg vet zijn en weinig calcium bevatten. Hierdoor wordt het voer te eenzijdig en kan het dier bijvoorbeeld gaan lijden aan botontkalking. Hoeveelheid voer ligt gemiddeld tussen 10 tot 15 gram per dag. Dit kan aangevuld worden met extraatjes, zoals: kruiden, groenten, fruit.

Een goed rantsoen:

  • Speciaal hamstervoer van goede kwaliteit
  • Kruiden, groenten en bloemen
  • Schoon drinkwater

Checklijst van Joris voor de Hamster:

Ruime hamsterkooi met verdieping
Geen synthetische watten als nestmateriaal
Speciaal hamstervoer (biks)
Kruiden, groenten, bloemen, stukjes kaas, ei, kattenbrokje en hondenbrokje
Drinkflesje
Voerbak
Knaagmateriaal
Stofvrije en gezonde bodembedekker
Transportbox
Borstel en kam
Nagelschaar
Speelgoed


Joris No Smell vecht voor betere levensomstandigheden samen met drdknaagdierwinkel (Veel informatie komt bij hun vandaan) Konino, Bunny Bunch, Gooische Dierensuper en nog vele andere clubs die het beste willen voor uw huisdier.

Zij willen niet alleen verkopen, nee zij willen de juiste, de noodzakelijke en verantwoorde benodigdheden aan u verkopen.