Gerbil

Er zijn tientallen soorten gerbils, kleine knaagdieren die van nature bewoners van steppen en (half) woestijnen van Afrika en Azië zijn.

Ze behoren tot de familie Gerbillinae. De Mongoolse gerbil is veruit de bekendste gerbilsoort en wordt het vaakst als gezelschapsdier gehouden. De Mongoolse gerbil heeft een lange behaarde staart met aan het uiteinde een pluimpje. Mongoolse gerbils zijn nieuwsgierig, intelligent en zeer vriendelijk van aard. Zij kunnen tussen de 3 en 5 jaar oud worden.

Gerbils zijn sociale en actieve dieren en dienen te leven met meerdere soortgenoten. Het verzorgen van elkaars vacht versterkt het groepsgevoel.

Huisvesting:

Een geschikt verblijf voor de Gerbil is een glazen of plastic bak van boven goed af te sluiten en heeft ongeveer de volgende maten: 80 x 50 cm of 90 x 40 cm. Verblijven met tralies zijn minder geschikt om dat de dieren met hun graafwerkzaamheden veel van de bodembedekker dan buiten de kooi morsen.

 

Bodembedekker voor de kooi:

De gezondheid van uw Gerbil start bij de bodembedekker. De bodembedekker moet op de eerste plaats de urine goed absorberen, stofvrij zijn en ook belangrijk zacht en comfortabel zijn.

 

Goede bodembedekkers door Joris in volgorde aanbevolen:

Vergeet niet ook niet de volgende producten: Takken, Kokoshuisjes, Hamsterhuisjes, stenen etc. Maar gebruik geen materialen van zacht plastic. Kooi elke 2 weken volledig reinigen, ook alle accessoires.  Zeer belangrijk voor de hygiëne.

 

Food:

Gerbils eten van nature plantaardig voedsel, zoals zaden, granen en andere delen van planten, maar ook kleine diertjes zoals insecten. Kies als basismaaltijd een compleet voer dat speciaal voor Gerbils is gemaakt. Geef niet teveel, meestal is ongeveer 15 gram per Gerbil per dag voldoende. Ook voldoende hooi is belangrijk voor de vezel vertering.  Beetje aanvullen met droge kruiden, groenten en bloemen.

 

Een goed rantsoen:

  • Speciaal Gerbil voer van goede kwaliteit
  • Kruiden, groenten en bloemen (weinig vocht bevattend)
  • Hooi van goede kwaliteit
  • De gehele dag schoon drinkwater

 

Checklijst van Joris voor de Gerbil:

Ruime Gerbilkooi (knaagvast)
Slaaphuis (knaagvast)
Stofvrije en gezonde bodembedekker
Speciaal Gerbilvoer
Hooi
Droge groenten, bloemen, kruiden, kattenbrokje en hondenbrokje
Drinkflesje (buiten de kooi hangen)
Voerbak (knaagvast)
Knaagmateriaal
Anti parasit/ Anti schurft
Transportbox
Nagelsteen
Zandbakje + Gerbilzand
Speelgoed en loopradje (knaagvast)

Joris No Smell vecht voor betere levensomstandigheden samen met drdknaagdierwinkel(veel informatie komt bij hun vandaan) Konino, Bunny Bunch, Gooise Dierensuper en nog vele andere clubs die het beste willen voor uw huisdier. Zij willen niet alleen verkopen, nee zij willen de juiste, de noodzakelijke en verantwoorde benodigdheden aan u verkopen.