Bodembedekking voor Gerbils

Gerbils houden ervan om gangen te graven en willen daarom graag een flinke laag bodembedekking. Bij het gebruik van slechts één soort luchtige bodembedekking graven gerbils vaak al snel tot aan de bodem. Zo komt urine op de bodem te liggen zonder dat het wordt opgenomen. Dat kan ervoor zorgen dat je het verblijf sneller ruikt en het daardoor vaker moet verschonen. Wij laten je graag zien hoe je met onze bodembedekkers een fijn gerbilverblijf creëert om het zo lang mogelijk fris te houden.

Als eerste maken we met Paper N Pellets een goed absorberende bodem. Doordat de pellets wel graafbaar zijn, maar niet luchtig, blijven ze goed op hun plek liggen. Zo wordt urine opgenomen en blijft de kans op geurtjes tot een minimum beperkt. 

Om gerbils flinke gangenstelsels te kunnen laten graven leggen we een laag van minimaal 25cm Cotton N Cotton aan. Dit kun je in het gehele verblijf doen, maar wij hebben er dit keer voor gekozen om hoogte verschil te creëren. Doordat de katoen lekker luchtig is zakken de gangen niet in

Als toplaag gebruiken we Exotic Kokos. Dit geeft een natuurlijke uitstraling aan het verblijf en is ideaal te gebruiken als nestmateriaal. 

We vullen het als laatste aan met hier en daar wat plukken hooi. Hooi zorgt voor extra stevigheid van de nestjes en gangen. Daarnaast wordt er ook graag aan geknabbeld. 

Voor de verdere aankleding zijn diverse schuilplaatsen belangrijk. Zo kunnen de gerbils zich verstoppen. Zorg er wel voor dat de huisjes en plateaus niet kunnen verzakken als de dieren gaan graven. 

Tip: Om de dieren een extra uitdaging te geven kun je het voer verstoppen in het verblijf. Dit stimuleert het natuurlijke gedrag en helpt verveling voorkomen. 

Hieronder natuurlijk nog het eindresultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.